Als gevolg van het coronavirus worden landen soms gedwongen tot creatieve oplossingen. Kuala Lumpur test drones om desinfecterend middelen op gebouwen in de stad te spuiten. Door drones in te zetten kan men dit op een veilige manier doen.

Drones tegen corona

De organisatie Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) werkt samen met een particulier dronebedrijf om drones in te zetten in Kuala Lumpur voor een belangrijk doel: het desinfecteren van gebouwen om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nga het testen volgt een evaluatieperiode die moet uitwijzen of het project succesvol is en vervolg zal krijgen.

Voordelen

Met de huidige coronacrisis is het van groot belang dat openbare ruimtes regelmatig worden gedesinfecteerd. De drones worden hiervoor als een optie beschouwd dankzij het relatieve gemak van het inzetten van een onbemand voertuig. Het inzetten van mensen hiervoor heeft een hoger veiligheidsrisico en daarnaast zijn drones ook nog eens goedkoper dan betaalde mankrachten.

Kuala Lumpur test drones om gebouwen te desinfecteren

Drones

Voor de drones worden naar alle waarschijnlijkheid grotere, industriële types gebruikt. Deze waren oorspronkelijk bedoeld voor het bespuiten van landbouwgewassen, maar het mondstuk kan worden aangepast aan specifieke doeleinden. Met een vliegtijd van 20 minuten en acht sproeikoppen kan dit type 16 liter ontsmettingsmiddel bevatten.

Opschaling

“Drones zijn een van de opties om hoogbouw te desinfecteren, maar DBKL moet de haalbaarheid onderzoeken. Sommige plaatsen in de stad zijn niet geschikt, vooral als er in de buurt elektrische kabels en lantaarnpalen zijn of als het weer te winderig is", zei de Minister van Federale Gebieden, Tan Sri Annuar Musa." Wanneer het project succesvol is, gaat men verder nadenken over opschaling.

Bron: The Star

0 Reacties

    Plaats een reactie