De drone als moderne kustwacht lijkt steeds vaker realiteit te worden. Deze keer is het de Britse kustwacht die wel potentie ziet in de onbemande voertuigjes.

Nieuw project

Recent kondigde het UK Maritime and Coastguard Agency (MCA) een nieuw project met drones aan. Men wil onderzoeken hoe de huidige wet- en regelgeving kan worden ontwikkeld om zoek- en reddingsdrones in te zetten voor reddingen langs de kust. Eerder waren er al vergelijkbare initiatieven in Vlaanderen.

Drones als eerste

Groen licht voor het project zou het MCA in staat stellen te reageren op mogelijke slachtoffers voordat andere lucht-, grond- of watereenheden dat zouden doen. De drones zouden vervolgens beelden van hoge kwaliteit van de situatie maken om terug te sturen naar het MCA-hoofdkwartier waar verder actie wordt ondernomen.

Britse kustwacht onderzoekt het inzetten van drones voor reddingswerkzaamheden

Voordelen

Drones bieden bij het monitoren van de kust een aantal belangrijke voordelen. Zo kan bemand personeel aan de kust zich volledig bezig houden met het redden van mensen, terwijl de drones het speurwerk doen. Het gebruik van drones zou het volgens de initiatiefnemers ook mogelijk maken een beter plan te maken en de reddingstijden te verbeteren zodra bemande eenheden aankomen.

Enorm potentieel

"Drone-technologie biedt een enorm potentieel voor onze zoek- en reddingsteams, die 24 uur per dag, zeven dagen per week levens redden",vertelt minister van Maritieme Zaken, Nusrat Ghani. "Dit baanbrekende project zal de capaciteiten van onze teams vergroten, en ons ook in staat stellen vervuilingsgevaren te herkennen en zo ons kostbare milieu helpen beschermen."

Bron: Gov.uk

0 Reacties

    Plaats een reactie