DJI, marktleider op het gebied van consumenten-drones, en Microsoft Corp. hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om geavanceerde AI- en machine-leermogelijkheden voor DJI-drones te bieden, waarmee bedrijven de kracht van commerciële drone-technologie en edge-cloud-computing kunnen benutten.

Software Development Kit

Door deze samenwerking brengt DJI een Software Development Kit (SDK) uit voor Windows die de kracht van commerciële drone-technologie uitbreidt tot de grootste ontwikkelaarsgemeenschap ter wereld. Met behulp van toepassingen die zijn geschreven voor Windows 10 PC's, kunnen DJI-drones worden aangepast en aangestuurd voor een breed scala aan industriële toepassingen, met volledige vluchtbesturing en real-time gegevensoverdracht, waardoor drone-technologie toegankelijk is voor Windows 10-klanten met bijna 700 miljoen wereldwijd.

In the cloud

DJI koos ook Microsoft Azure als favoriete cloud computing-partner en profiteerde van Azure's toonaangevende AI en machine learning-mogelijkheden om enorme hoeveelheden luchtfoto's en videogegevens om te zetten in bruikbare gegevens voor duizenden bedrijven over de hele wereld.

Scott Guthrie, executive vice president van Cloud and Enterprise Group, Microsoft vertelt: "DJI is marktleider in commerciële drone-technologie en Microsoft Azure is de favoriete cloud-oplossing voor commerciële bedrijven. Samen brengen we ongeëvenaarde intelligente cloud- en Azure IoT-mogelijkheden naar geavanceerde apparaten, waarmee nieuwe mogelijkheden kunnen worden gerealiseerd voor meerdere industrieën, zoals landbouw, openbare veiligheid, constructie en meer."

DJI en Microsoft brengen geavanceerde drone-technologie naar de zakelijke markt

Windows applicaties

DJI's nieuwe Software Development Kit (SDK) voor Windows stelt ontwikkelaars in staat om Windows-applicaties te bouwen die DJI-drones op afstand kunnen besturen, waaronder autonome vlucht- en real-time gegevensstreaming. Met de SDK kan de ontwikkelaarscommunity van Windows ook payloads van derden integreren, zoals multispectrale sensoren, robotonderdelen zoals aangepaste actuatoren en meer, waardoor de manier waarop drones in bedrijven kunnen worden gebruikt exponentieel toeneemt.

"DJI is verheugd om deze unieke samenwerking met Microsoft te vormen om de kracht van DJI-drones naar het Microsoft-ecosysteem voor ontwikkelaars te brengen", aldus Roger Luo, president van DJI. "Met behulp van onze nieuwe SDK kunnen Windows-ontwikkelaars binnenkort drones, AI en machine learning-technologieën gebruiken om intelligente vliegende robots te maken die bedrijven tijd en geld besparen en helpen om drone-technologie een steunpilaar op de werkvloer te maken."

DJI en Microsoft brengen geavanceerde drone-technologie naar de zakelijke markt

Commerciële drone-oplossingen

Naast de SDK voor Windows werken Microsoft en DJI samen om commerciële drone-oplossingen te ontwikkelen met behulp van Azure IoT Edge- en AI-technologieën voor klanten in belangrijke segmenten zoals landbouw, bouw en openbare veiligheid.

SDK

DJI's SDK voor Windows is beschikbaar als beta-versie voor deelnemers van de Microsoft Build-conferentie en zal in het najaar van 2018 algemeen beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie over de volledige reeks ontwikkelaaroplossingen van Windows SDK en DJI naar: developer.dji.com.

0 Reacties

    Plaats een reactie