De TUDelft MAVLab heeft deze week de eerste Beyond Visual Line Of Sight (BVLOS) vlucht in Nederland uitgevoerd. Daarbij vloog hun hybride biplane Delftacopter van het vaste land naar het eiland Schiermonnikoog.

Beyond Visual Line Of Sight

Het vliegen buiten het gezichtsveld van de piloot kan het nut van drones significant vergroten. Dit is nodig wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld medische bezorgingen, landbouw en inspecties en infrastructuur. Om deze reden werken het Ministerie van Infrastructuur en Water Management, de provincie Drenthe, de ANWB, Universiteit Groningen ziekenhuis ambulance service, de TU Delft MAVLab en de Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, nauw samen aan de ontwikkelingen van de autonome vluchten.

TUDelft MAVLab voert eerste BVLOS vlucht uit

Drone

De drone vloog op dinsdagochtend van het vaste land naar het eiland Schiermonnikoog. De drone steeg verticaal op en kantelde op een hoogte van 50 meter. Vervolgens ging hij voorwaarts richting het eiland. Boven het eiland kantelde drone weer om een verticale landing in te zetten.

Van kust naar kust

Het luchtvaartuig van de TUDelft deed totaal 5 minuten en 32 seconden om van kust naar kust te vliegen.

UAV Medical Express Challenge

MAVLab bereidt zich voor op de UAV Medical Express Challenge die volgende week plaats vindt in Australië. Hier zullen zij een medische levering doen op lange afstand.

0 Reacties

    Plaats een reactie