Een dag voor de presentatie van DJI in New York zijn de foto’s en specificaties uitgelekt van de nieuwe DJI Mavic Air.

DJI Mavic Air

Op 23 januari 2018 heeft DJI een aankondiging van een nieuw product gepland. De website DroneDJ.com komt een dag voor de onthulling met uitgelekte foto’s en specificaties van DJI's nieuwe drone: DJI Mavic Air.

Opvouwbare quadcopter

DJI Mavic Air zal het gat opvullen tussen de DJI Spark en DJI Mavic Pro en is net zoals laatst genoemde een opvouwbare quadcopter met 4K camera. De camera heeft een 1/2.3 CMOS sensor en is voorzien van een nieuw ISP (Image Signal Processor). De camera kan video opnemen in 4K Ultra HD met 60 frames per seconde en beschikt over een 32-megapixel panorama mode.

Foto’s en specs van DJI Mavic Air een dag voor presentatie uitgelekt

Specs

De Mavic Air is voorzien van een 3-assige gimbal en heeft vier opklapbare armen. De drone is voorzien obstakel ontwijking sensoren aan de voor-, onder- en achterkant van het apparaat. Ook is de Mavic Air uitgerust met een Visual Positioning System voor indoor-vluchten. Ook beschikt de Mavic Air over bediening via handgebaren waardoor het apparaat met enkel je hand en zonder gebruik van een remote controller is te besturen.

In tegenstelling tot de vliegtijd van de Mavic Pro bedraagt de vliegtijd van de Mavic Air 'slechts' 21 minuten. De Mavic Air zal net zoals de Spark verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, o.a.: zwart, wit en rood. Ook is DJI's nieuwste drone compatibel met DJI Goggles.

Foto’s en specs van DJI Mavic Air een dag voor presentatie uitgelekt

Nog onbekend

Alle belangrijke details van DJI's nieuwste drone liggen dus een dag voor aankondiging al op straat, maar er zijn nog enkele belangrijke details die we nog niet weten. Zo is het niet bekend wat de specificaties zijn van de codec die gebruikt wordt voor de verwerking van de 4K video beelden. Ook is het nog niet duidelijk wat de exacte afmetingen en gewicht zijn van het apparaat.

We weten ook nog niet wat de (top)snelheid van de Mavic Air zal zijn. De grote vraag is ook wat het maximale bereik is van de Mavic Air en tenslotte is de vraagprijs van het nieuwe apparaat ook nog niet bekend.

Presentatie

De uitgelekte informatie komt van een betrouwbare bron en sluit aan bij alle verwachtingen en voorspellingen dat dit het nieuwe apparaat zal moeten zijn die de Chinese dronegigant morgen zal bekend maken tijdens de geplande productpresentatie.

DJI's productpresentatie vindt plaats om 16 uur (NL tijd) in New York. Het event zal live te volgen zijn via http://live.dji.com.

0 Reacties

    Plaats een reactie