Walkera heeft vlak voor de kerst een nieuwe drone uitgebracht. De Walkera Voyager 5 is een drone die voor professionele doeleinden zoals inspecties of Search and Rescue missies gebruikt kan worden. Met een vliegtijd van maximaal 41 minuten en een bereik van maar liefst 5 kilometer behoort de drone tot de absolute top.

Walkera Voyager 5

De Walkera Voyager 5 is de opvolger van de Walkera Voyager 4 en is veel compacter dan zijn voorganger. De drone heeft namelijk niet alleen een inklapbaar landingsgestel, maar ook de vier armen van de drone zijn volledig in te klappen. De drone heeft ingeklapt een afmeting van 30 x 30 x 34 cm en weegt totaal 3 kilogram.

Krachtig

De Walkera Voyager 5 heeft een bereik van 5 kilometer en kan windstoten aan van 10 m/s. De drone is uitvoerig getest op hoogtes van 4500 meter boven het zeeniveau en doorstaat deze met gemak. De drone heeft een IP43 certificering waardoor de drone beschermd is tegen regen en stof.

Obstakelontwijking

De meeste professionele drones worden hedendaags standaard uitgerust met obstakelontwijkingssensoren, zo ook de Walkera Voyager 5. Aan de voorzijde van de drone herkent de drone obstakels met behulp van infrarood sensoren. Aan de onderkant van de drone bevindt zich een optical flow positioning module.

Walkera lanceert professionele Voyager 5 drone

Accu

De Walkera Voyager 5 is uitgerust met drie krachtige accu's met ieder een capaciteit van 4300mAh. Deze zijn in staat om de drone zo'n 41 minuten vliegtijd te leveren in ideale omstandigheden.

Camera

Onder de drone kunnen verschillende camera modules bevestigd worden. Deze zijn eenvoudig te bevestigen waardoor je snel je camera voor verschillende toepassingen kunt wisselen. Zo past er bijvoorbeeld een 30X optische zoom lens, een thermische infrarood camera of een low-light night vision camera onder de drone.

Walkera lanceert professionele Voyager 5 drone

Toepassingen

De Walkera Voyager 5 is een ideale drone voor professioneel gebruik. Zo adviseert Walkera de drone te gebruiken voor de inspectie van hoogspanningslijnen, search and rescue missies of verkeersmanagement. Daarnaast ziet Walkera de drone als het ideale hulpmiddel voor politie, brandweer en Defensie.

Prijs

De Walkera Voyager 5 kost inclusief 30X optische zoom camera 17,966 dollar (zo'n 15.000 euro). Daarbij ontvang je naast de drone ook een handige backpack waarin je de complete drone makkelijk in mee neemt.

Walkera lanceert professionele Voyager 5 drone

0 Reacties

    Plaats een reactie