Roy Visser is met zijn video van Sardinië genomineerd voor een Drone Award in de categorie: 'Luchtfotografie'. Met zijn nominatie wist hij voor het tweede jaar op rij genomineerd te worden en nu hoopt de dronepiloot dan ook echt in de prijzen te vallen. Wij vroegen hem naar zijn passie voor dronevliegen en luchtfotografie.

Drone Awards 2017

Tot en met 1 december 2017 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2017. Daarnaast kun je ook een stem uitbrengen voor de beste drone van het jaar. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Roy Visser

Wie is Roy Visser?

"Ik ben Roy Visser een enthousiaste en inmiddels een beetje bekende dronepiloot in het Gooi. Naast dat ben ik eigenaar bij Skyline Webdesign waar ik professionele websites en luchtopnames maak. Ik werk full-time bij Spotzer Technologies als User Experience Designer in het product en innovation team."

Welke drone heb je en waarom heb je voor deze drone gekozen?

"Ik vlieg met de DJI Phantom 4 en sindskort ook met de DJI Mavic Pro. De Phantom 4 is mijn drone die ik ook professioneel inzet. Ik heb voor deze drones gekozen vanwege de vele mogelijkheden van de Phantom 4 en de compactheid van de Mavic."

Hoe lang vlieg je al met drones?

"Ik vlieg sinds 2014 met drones."

Waarom ben je begonnen met het vliegen met drones?

"Ik was een aantal filmpjes tegengekomen op het internet die vanuit een bijzonder perspectief waren genomen. Dit sprak mij aan en met mijn video achtergrond zag ik al snel de creatieve mogelijkheden ervan in."

Roy Visser over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Drone vliegen

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je drone?

"Dit hangt af van het aantal klussen en de weersomstandigheden. Maar ik probeer minimaal een keer per week te vliegen."

Op welk dagdeel vlieg je het liefst en waarom?

"De ochtend of avond zijn het mooist. Tenminste als je bekend met het fenomeen 'golden hour'. Dit heeft te maken met de belichting van de zon op het landschap."

Wat is de grootste fout die je ooit hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Ik heb een keer lopen rommelen met de 'advanced settings' van mijn drone. Hierdoor maakte de drone een salto en belandde op zijn kop. Aangezien ik geen race dronepiloot ben stond ik wel even raar te kijken. Gelukkig was er alleen een propeller stuk. Sindsdien pas ik wel op met de 'advanced settings'."

Heb je nog een tip voor een beginnende dronepiloot?

"Vlieg rustig, besteed veel aandacht aan de nabewerking en het vinden van de juiste muziek. Als je deze drie punten als de basis neemt zal je merken dat jouw drone video's meer views gaan krijgen en beter ontvangen worden door je kijkers."

Roy Visser over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat een van jouw video's voor het tweede jaar op rij is genomineerd voor een Drone Award?

Dit is wel iets heel bijzonders natuurlijk. Mijn eerste nominatie heeft mij ook enorm gemotiveerd om door te gaan met vliegen ondanks alle kromme regeltjes. Ook wisten bedrijven mij daarna te vinden. Zo heb ik voor RTL gevlogen en daar Angela Groothuizen mogen filmen. Dit was voor het programma Ereveld Vol Leven. Ook heb ik de eerste Unox nieuwjaarsduik mogen vastleggen in Huizen en nog veel meer moois. Met deze tweede nominatie heeft Hart van Nederland mij even in het zonnetje gezet en een leuk item gemaakt over mij nominatie. Voor de geïnteresseerden kijk ook zeker even op mijn kanaal voor meer drone video's!

Hoe lang heb je erover gedaan om de video te maken?

"Als ik de discussies van mijn vriendin erbij optel een kleine anderhalve week. Het ging hierbij om de muziek keuze. Dit was lastig want de vorige genomineerde video overtreffen is geen gemakkelijke opgave."

Hoe ben je erop gekomen om een video van Sardinië te maken?

"Het oorspronkelijke idee was om een video over Kroatië te maken, maar het weer was daar slecht. Sardinië zag er mooi uit met veel sunshine. Tel daar kristal helder water en mooie landschappen bij op en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige vakantie drone video"

Waren er nog bijzondere omstandigheden tijdens het opnemen van jouw video?

"Er stond veel wind, dus mijn scherm stond vol wind waarschuwingen."

Maakte je gebruik van bepaalde accessoires bij het maken van de video?

"Ik heb de Polar Pro Cinema Series filter gebruikt. Ik vloog veel nabij water dus die filters waren erg handig."

Welke software heb je gebruikt voor het editen van de video?

"Adobe Premiere Pro."

Wat maakt jouw video uniek?

"Naast de mooie shots strakke vlieglijnen en de muziek heb ik ook een stukje sound design gebruikt. Dit geeft de video een extra demensie qua beleving. Zo komen de geluiden van wind, zee, vogels en boten terug in deze video. Allemaal elementen die kenmerkend waren tijdens onze vakantie. Deze geluiden komen niet terug in de andere video's en maken daarmee deze video dus uniek. Volgens mij ben ik ook de enige diehard Phantom vlieger dit jaar."

Op welke genomineerde video's en drones zou je jouw eigen stem uitbrengen?

Ik zou voor de video van Ijsland gaan. Deze video is wat lang, maar als ik naar de uitvoering en de shots kijk vind ik deze toch het meest bijzonder. Qua drone zou ik voor de Phantom 4 Pro gaan. Dit is ook de drone die ik binnenkort ga kopen. Dus iemand die nog een Phantom 4 wil overkopen. Let me know!

Roy Visser over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Lowepro Backpack

Als genomineerde heeft Roy ook een Lowepro Backpack naar keuze gewonnen.

Op welke backpack van Lowepro is jouw keuze gevallen en waarom?

"Eerst zat ik aan de Lowepro DroneGuard BP 250 voor de Mavic te denken, maar dit heb ik inmiddels bijgesteld en ik ga voor de Lowepro DroneGuard Pro 450 backpack voor de DJI Phantom 4 willen hebben met het zicht op de DJI Phantom 4 Pro die ik komend jaar ga aanschaffen."

Toekomst

Wat zijn je toekomstplannen met betrekking tot drones?

"Ik ga er zeker mee door, het is gewoon de leukste hobby die er is. Wel wat duur, maar als je ziet wat de mogelijkheden zijn dan is het een kleine investering. Komend jaar zullen al mijn video's 4k60fps worden dus wie weet meer slow motion shots!"

Welke locatie staat nog op je lijstje om eens een dronevideo van te maken?

"Er zijn zoveel locaties die ik graag zou willen vastleggen, maar Azië staat hoog op mijn lijstje. Daarom is onze volgende bestemming Indonesië."

Roy Visser over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Tot en met 1 december kun je stemmen op de video van Roy Visser in de categorie 'Luchtfotografie'. Stemmen kan via: DroneAwards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie