Dronefabrikanten DJI en 3D Robotics hebben de handen ineen geslagen om 3DR's Site Scan software platform beschikbaar te stellen voor DJI drones. Hierdoor wordt het nog makkelijker om met DJI drones 3D modellen en maps te maken.

Professionele drone industrie

3D Robotics kwam er al snel achter dat het de strijdt met DJI om de beste drones niet ging winnen. Nadat de 3D Robotics Solo drone de concurrentie met de DJI Phantom 3 Professional niet aan kon, is het bedrijf een andere richting in geslagen. Door de focus te leggen op de industriële toepassingen kon 3D Robotics uitgroeien tot een zeer belangrijke speler in de professionele drone industrie.

Site Scan

3D Robotics ontwikkelde het Site Scan software platform waarmee eenvoudig handige data verzameld kan worden. De Site Scan mobiele app laat drones accurate data verzamelen in een hoge resolutie. Deze data wordt omgezet voor 2D maps, Digitale hoogtemodellen en 3D modellen. Via de desktop tool 'Autodesk' worden de opgenomen beelden eenvoudig nabewerkt.

3DR stelt Site Scan software platform beschikbaar voor DJI drones

DJI

Aangezien DJI zich ook steeds meer gaat richten op de professionele drone industrie zijn zij een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse dronefabrikant 3D Robotics. Hierdoor is de Site Scan software beschikbaar voor DJI drones waardoor deze makkelijker ingezet kunnen worden bij professionele taken. De samenwerking is vooral voor de architectuur, bouwkunde en bouw.

0 Reacties

    Plaats een reactie