DJI en Seagate presenteren een nieuwe externe harde schijf: 'Fly Drive'. De harde schijf is bedoeld om content na een dronevlucht snel over te zetten op een apparaat met meer capaciteit dan een microSD geheugenkaart. Hierdoor heb je geen stapels geheugenkaarten meer nodig voor het maken van opnames met je drone.

Samenwerking

Tijdens CES in Las Vegas liet DJI al kort weten een samenwerking aangegaan te zijn met harde schijf fabrikant Seagate voor de ontwikkeling van een speciale externe harde schijf voor dronepiloten. Door de gigantische groei in het aantal data dat opgeslagen wordt door bijvoorbeeld 4K opnames, hebben de meeste dronepiloten meerdere geheugenkaarten bij zich. DJI zocht naar een betaalbare oplossing voor dit probleem en kwam uit bij Seagate.

Fly Drive

De twee bedrijven hebben de Fly Drive ontwikkeld die binnenkort verkrijgbaar is. De externe harde schijf heeft een capaciteit van 2 TB en is voorzien van een sleuf voor een microSD geheugenkaart. Dankzij de hoge schrijfsnelheid staat de content van je geheugenkaart binnen no-time op de externe HDD en kun je met een schone kaart weer de lucht in.

Seagate en DJI presenteren externe harde schijf 'Fly Drive'

Adobe Premiere Pro CC

De Seagate DJI Fly Drive gaat 120 dollar kosten. Hiervoor krijg je niet alleen een 2 TB externe HDD, maar ontvang je ook een twee maanden durend lidmaatschap op Adobe Premiere Pro CC. Hiermee kun je de nabewerking van je video's op een professionele wijze verzorgen.

Seagate en DJI presenteren externe harde schijf 'Fly Drive'

Specificaties

De Fly Drive is een externe harde schijf met een zeer hoge schrijfsnelheid met een USH-II beoordeling. Verbinding tussen de schijf kan via USB 3.1 of Thunderbolt 3. De buitenkant van de schijf is omringd met een bumper waardoor hij de harde schijf ook tegen een stootje kan.

NAB Show

De Fly Drive is deze zomer verkrijgbaar, maar wordt deze week al getoond op de NAB Show in Las Vegas. Deze beurs is gericht op radio en televisie omroepen.

2 Reacties

  1. George

    Ik doe dit al 2jaar met de WD My Passport van 1TB ( is het zelfde principe ) ,hoef je geen laptop mee te sjouwen.

  2. Martin Hageraats

    Ik ga deze zeker kopen als hij uit is, neem aan dat je allen de micro sd er in kan pluggen en dat het automatisch overgezet wordt, past mooi bij de drone

Plaats een reactie