Er zijn foto's opgedoken van een nieuwe DJI racing drone die de naam Spark zou dragen. De racingdrone komt mogelijk deze zomer nog uit.

DJI Spark

Op 6 maart 2017 diende DJI een aanvraag in voor de merknaam Spark. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe FPV racingdrone van de dronefabrikant. Vandaag zijn er foto's uitgelekt waarop de racingdrone is te zien.

DJI komt binnenkort met racingdrone Spark

Formaat

De DJI Spark drone heeft qua materiaal veel weg van de DJI Mavic Pro. Echter heeft de drone geen inklapbare armen en is met 13 centimeter nog een stuk kleiner dan de 24 centimeter lange Mavic. De DJI Spark komt mogelijk wel met opvouwbare propellers. Deze zijn wel een stuk kleiner dan de Mavic propellers.

DJI komt binnenkort met racingdrone Spark

Camera en sensoren

Aan de voorzijde van de DJI Spark is een camera te zien bevestigd aan een 2- of 3-assige gimbal. Aan de onderzijde van de drone zijn Vision Positioning en Sonar sensoren te zien. Hiermee kan de drone op een vaste hoogte blijven zweven.

DJI komt binnenkort met racingdrone Spark

Vonk

De naam Spark (vonk) is een goede naam voor een racing drone. Bij een vonk denk je aan snelheid en een vonk is meestal erg klein. Daarnaast is het licht van een vonk erg fel.

FPV Racing

DJI hint al lange tijd op de inzet in de FPV racing industrie. Onlangs lanceerde DJI het Snail Propulsion systeem. Deze Snail motoren en ESC's zijn ontwikkeld voor FPV racing drones. Ook opende de dronefabrikant vorig jaar de Drone Arena waarin een FPV racing parcours is uitgezet. Het is niet bekend of de DJI Spark ook met de Snail motoren en ESC's zijn uitgerust.

DJI komt binnenkort met racingdrone Spark

DJI Mavic Standard

Er gaan nog veel meer geruchten rond de lancering van nieuwe DJI drones. Zo zou de fabrikant werken aan een DJI Mavic Standard, een goedkopere variant van de Pro. Deze drone zou even compact zijn, maar beschikken over minder sensoren en een lagere camera kwaliteit.

1 Reacties

  1. ravian leuw

    het word waarscheinlijk geen racing drone maar eeen selfie drone

Plaats een reactie