Inschrijving nu geopend! Klik hier voor meer informatie

Vanaf 22 januari 2017 kunnen dronepiloten zich inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap Drone racen. Het NK Drone Racen bestaat uit meerdere ranking-toernooien die worden georganiseerd bij modelvliegclubs verspreid over Nederland. De finale van het NK Drone Race wordt gehouden bij Vliegclub Delta uit Zeeland in het weekend van 9 en 10 september 2017. De rest van de agenda wordt zeer binnenkort gepresenteerd.

Inschrijving

Dit jaar organiseert de commissie NKF3U, Subcommissie Drones, van de KNVvL het eerste officiële FPV Drone Race toernooi onder de naam NK Drone Race. Om deel te nemen aan het NK Drone racen kan je vanaf 22 januari 2017 inschrijven. Ga hiervoor naar de website van het NK Drone Race en volg de instructies. Let op! Het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf je dus snel in.

Inschrijving NK Drone racen opent op 22 januari 2017

Deelnemerspas

Door je in te schrijven als deelnemer van het Nederlands Kampioenschap Drone Race ontvang je een deelnemerspas. Met deze pas heb je recht op gratis toegang en deelname aan zowel de rankingtoernooien als ook de finale en oefenwedstrijden van het NK Drone Race 2017. De deelnemerspas moet je meenemen naar alle evenementen.

Toestemming

De Inspectie Leefomgeving en Transport/Luchtvaart heeft toegezegd onder strikte voorwaarden ontheffing te willen verlenen aan de KNVvL voor artikel 2b van de Regeling Modelvliegen voor het houden van deze FPV wedstrijden. Normaal moet een dronepiloot volgens artikel 2b zijn drone ten alle tijden in het zicht kunnen houden. Het vliegen met een FPV bril maakt dit onmogelijk waardoor deze tak van sport niet is toegestaan in het Nederlandse luchtruim.

Agenda

Op dit moment beoordeeld de organisatie van het NK Drone Race verschillende race-locaties. De races worden gehouden bij vliegverenigingen verspreid over Nederland. De agenda van de races wordt zeer spoedig bekend gemaakt. De finale van het NK drone race wordt gehouden in het weekend van 9 en 10 september 2017 bij Modelvliegclub Delta Zeeland.

Inschrijving NK Drone racen opent op 22 januari 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie