Seagate heeft aangekondigd samen met DJI te werken aan nieuwe opslagtechnologie.

DJI en Seagate werken samen aan nieuwe opslagtechniek

Seagate

Het nieuws werd door Seagate bekend gemaakt tijdens de 2017-editie van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Seagate is een specialist met jarenlange ervaring in opslagtechniek. Het bedrijf werd opgericht in 1979 en is de oudste zelfstandige fabrikant van harde schijven ter wereld. De producten van Seagate worden gebruikt in computers, maar ook in de Xbox van Microsoft en de audiospelers van bijvoorbeeld het merk Creative.

DJI en Seagate werken samen aan nieuwe opslagtechniek

Opname

Opname van videobeelden in Ultra HD vereist niet alleen een enorm goede camera, maar vergt ook het uiterste van de opslagtechnieken. Naarmate de opname kwaliteit en het aantal camera's toeneemt zal ook de opslagtechniek mee moeten groeien.

DJI en Seagate werken samen aan nieuwe opslagtechniek

Drones

Naast videobeelden in sublieme kwaliteit moet de ultieme drone natuurlijk veel meer data kunnen registreren. Denk bijvoorbeeld aan thermische data, 3D maps, vluchtgegevens en andere gewenste informatie in de omgeving. Een dronevlucht van 25 minuten kan zo'n 120 GB aan data produceren.

Opslag

De bedrijven werken samen aan een nieuwe manier van opslag van de data. Deze nieuwe manier moet niet alleen de data opslaan, maar ook kunnen beveiligen. Naar verluidt wordt later dit jaar meer bekend gemaakt over de samenwerking tussen de twee multinationals.

DJI en Seagate werken samen aan nieuwe opslagtechniek

CES 2017

De CES in Las Vegas is jaarlijks het toneel waar toonaangevende fabrikanten nieuwe producten en functies onthullen. DJI blijft niet achter met diverse onthullingen. De dronegigant onthulde een frisse nieuwe look voor DJI OSMO, een nieuwe iPad app Ground Station Pro, 2 nieuwe CrystalSky monitoren en een Chinese New Year Limited Edition van haar Phantom 4.

0 Reacties

    Plaats een reactie