Tijdens het Turkish Airlines Drone Golf Championship strijden professionele golfers tegen elkaar om de bal zo dicht mogelijk bij de hole te droppen met een drone.

Drone-kampioenschap

Van 3 tot 6 november stond de Turkish Airlines Open gepland op het Regnum Carya Golf & Spa Resort nabij het Turkse Antalya. Een aantal dagen van te voren werd er echter eerst een drone-kampioenschap gespeeld. De bedoeling van de wedstrijd was om een golfbal zo dicht mogelijk bij de hole te droppen met een drone.

DJI Inspire 1

Het Turkish Airlines Drone Golf Championship werd uitgevochten door Lee Westwood, Danny Willet en Andrew 'Beef' Johnston. De heren moesten de golfbal zo dicht mogelijk bij de hole proberen te droppen met behulp van een DJI Inspire 1. Deze was uitgerust met een speciaal mechanisme om een kleine golfbal te droppen.

Parcours

De behendigheid van de heren wordt op de proef gesteld doordat zij eerst een uitgezet parcours af moeten leggen. Vervolgens vliegen zij de drone tot een bepaalde hoogte boven de hole en kan de golfbal gedropt worden. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Engelse golfprofessional Lee Westwood.

Turkish Airlines Drone Golf Championship

Drone en golf

Ondanks dat drones mogelijk de golf industrie gaan redden zijn golfers niet altijd zuinig op ze. Eerder sloeg de Braziliaanse ex-voetballer Ronaldo een drone uit de lucht en ook een 8-jarig meisje wist een Yuneec Typhoon H drone uit de lucht te schieten met een golfbal.

0 Reacties

    Plaats een reactie