De video van Sander onderscheidt zich door een uniek samenspel van montage en muziek. Dit is ook de reden dat Sander een nominatie heeft ontvangen voor de Drone Awards 2016 in de categorie Luchtfotografie. Hoog tijd om meer te weten te komen over deze dronefanaat.

Drone Awards 2016

Tot en met 30 november 2016 kun je stemmen via www.droneawards.nl op jouw favoriete dronevideo's van 2016. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Sander Coppens – Heusden in 4K

Dit jaar is Sander Coppens genomineerd voor een Drone Award, dankzij zijn dronevideo ‘Heusden in 4K’. De dronevideo zit vol met unieke en prachtige shots die de stad Heusden mooi in beeld brengen. Vervolgens zorgt de uitstekende montage ervoor dat de dronevideo naar een hoger level gaat. Bekijk hier hoe Sander Coppens de stad Heusden op een adembenemende manier heeft gefilmd.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Mijn naam is Sander Coppens, 30 jaar en ik woon in Breda. Als freelance designer werk ik fulltime aan websites, logo’s, drukwerk en andere zaken. Ik heb verder geen achtergrond in fotografie- of video, maar vind het interessant om hier een beetje mee te experimenteren. In het weekend ga ik er daarom graag op uit met een drone en monteer de beelden vervolgens tot snelle filmpjes met veel indrukken. Op die manier hoop ik over een tijdje een mooie collectie aan video’s te hebben van verschillende plaatsen waar mensen graag naar kijken".

Hoe lang vlieg je al met drones?

"Met de drone die ik nu heb vlieg ik ongeveer 2 maanden. Maar ik vlieg al ongeveer 2 jaar en heb in die tijd meerdere (kleine) drones versleten".

Waarom ben je begonnen met het vliegen van drones?

"Voornamelijk vanwege 't creatieve aspect. Je ziet op youtube zoveel mooie drone-video’s, dat wilde ik ook uitproberen. Daarnaast is 't natuurlijk fantastisch om 'iets dat kan vliegen' te besturen. De techniek die dat mogelijk maakt, en de ontwikkelingen daarin, zijn fascinerend".

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je drone?

"Ongeveer 2 keer per week. Ik neem 3 volle batterijen mee zodat ik genoeg opnames kan maken".

Sander Coppens over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Heb je nog een tip voor beginnende dronepiloten?

"Wat mij goed is bevallen, is starten met een kleine (goedkope) drone. Je krijgt dan de besturing goed onder de knie. Ik heb zelf een Hubsan X4 (kun je hartstikke leuk mee vliegen en is niet zo erg als je daarmee crasht). Als je dan switcht naar een grotere drone (met al z'n sensoren, gps en software) is 't vliegen een eitje en kun je je concentreren op de shots die je wilt filmen".

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Toen de postbode hem net had bezorgd wilde ik hem gelijk al (binnen) uitproberen. Dat levert wel een spektakel op maar is niet aan te raden".

Kun je iets vertellen over jouw genomineerde drone video?

"Die is gemaakt in Heusden. Een oud vestingstadje aan de Bergse Maas. Het waaide die dag enorm en mijn drone kon maar moeilijk tegen de wind in vliegen dus ik kwam eigenlijk thuis met het idee dat de opnames mislukt waren. Gelukkig bleek dat met wat creatief knipwerk mee te vallen".

Wat heeft je geïnspireerd om deze video van Heusden te maken?

"Tot nu toe zoek ik steeds naar locaties met water (ziet er op video mooi uit en je hebt er vaak de ruimte). Vestingstadjes hebben van bovenaf gezien vaak een soort ster-vorm (heb je bv. ook in Bourtagne, Doesburg en Willemstad). Dat wilde ik graag van boven vastleggen".

Met behulp van welk programma heb je de video gemonteerd?

"Adobe Premiere cc. Voor mijn werk gebruik ik sowieso al het Adobe pakket, dan werkt Premiere top. Ik heb ook Final Cut Pro geprobeerd maar die interface is mij te gestyled en voorzien van teveel powerpoint-achtige effecten. Premiere is lekker simpel en direct".

Welke drone heb je gebruikt voor het maken van de genomineerde video?

"DJI Phantom 3 4K"

Waren er bijzondere omstandigheden tijdens het maken van de video?

"Het waaide enorm die dag waardoor mijn drone eigenlijk alleen in de richting van de wind aardige beelden kon maken. Het was af en toe goed uitkijken omdat er regelmatig vliegtuigen en helikopters (laag) overvlogen. Maar gelukkig scheen de zon! Dat is veel belangrijker heb ik gemerkt".

Sander Coppens over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Maakte je gebruik van bepaalde accessoires bij het maken van de video?

"Bij deze video heb ik een ND8 filtertje gebruikt op de drone. Uiteraard is er wat grading toegepast om de beelden te krijgen zoals ze te zien zijn in de video".

Je bent voor de eerste keer genomineerd voor een Drone Award. Hoe vind je dat?

"Heel vet natuurlijk! Ik kijk bijna dagelijks op DRONES.nl om nieuws bij te houden en nieuwe video’s te bekijken. Ik vind 't al mooi als een van mijn video’s wordt genoemd tussen de video-updates. Dat ik genomineerd ben voor een award is natuurlijk nog veel leuker!"

Waarom vind je dat jouw drone video een Drone Award moet winnen?

"Aan drones kleeft vaak een beetje een negatief imago. Als mijn video zou winnen zou dat in ieder geval bewijzen dat drones in te zetten zijn voor mooie dingen en dat er mooie video’s te maken zijn zonder naar een of ander tropisch eiland te reizen. Ik zou het in ieder geval erg bijzonder vinden om te winnen. 't Zou ook een goede stimulans zijn om door te gaan met waar ik mee bezig ben en nog meer filmpjes te maken!"

Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen gaan stemmen op jouw video?

"Ik vraag via Facebook iedereen op mij te stemmen en uiteraard via mijn YouTube kanaal."

Sander Coppens over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Tot en met 30 november kun je stemmen op Sander voor de Drone Awards 2016. Stemmen kan via: www.droneawards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie