Met de prachtige dronevideo over Sicilië heeft Roy Visser een nominatie in de wacht gesleept voor de Drone Awards 2016 in de categorie 'Luchtfotografie'. Een uitstekende reden om meer te weten te komen over deze luchtfotograaf, zijn video en zijn liefde voor drones.

Drone Awards 2016

Tot en met 30 november 2016 kun je stemmen op jouw favoriete dronevideo's van 2016. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Roy Visser - Sicilië

Één van de vier genomineerden in de categorie 'Luchtfotografie' is Roy Visser met zijn dronevideo van 'Sicilië'. Met behulp van een Phantom 4 quadcopter maakte Visser deze prachtige video van zijn vakantie op het Italiaanse eiland. Reden te meer om eens uit te vinden wie Roy Visser is en zijn ware verhaal achter de video!

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Ik maak sinds eind 2014 luchtopnames van mijn woonplaats in Huizen. Na elke luchtopname die ik maak leg ik de lat weer hoger en probeer ik mezelf weer te overtreffen in de volgende video. Ik drone graag als er bijvoorbeeld wat te doen is in mijn woonplaats, mensen mij vragen om iets te filmen of bij bijzonder weer. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels een mooie collectie video's op mijn kanaal heb staan waar ik zelf heel trots op ben en die jullie zeker moeten zien. Ik besteed doorgaans veel aandacht aan de montage van mijn video's en ben selectief in het kiezen van mijn beelden. Hierdoor wil ik enkel het beste werk laten zien. Naast het maken van luchtopnames ben ik een designer die het web elke dag weer een stukje mooier en gebruiksvriendelijker maakt."

Hoe lang vlieg je al met drones?

"Toen ik 8 was kreeg ik eigenlijk al mijn eerste drone, dit was er één uit de speelgoedwinkel, die na twee keer vliegen al kapot was. Eind 2014 kocht ik mijn eerste serieuze drone. Dit was een Phantom 2 met een Zenmuse H3 2d gimbal en Go Pro. Inmiddels heb ik een Phantom 4 aangeschaft".

Waarom ben je begonnen met het vliegen van drones?

"Ik had via YouTube filmpjes voorbij zien komen waarvan ik dacht: hoe maken ze dat? Toen ik er achter kwam dat dit met een drone was gemaakt ging ik mij er meer in verdiepen. Ik was ook altijd al gek op het monteren van video's, met een drone waren de mogelijkheden eindeloos. Koop er dus ook één!"

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je drone?

"Aan het begin was dit echt elke dag om de drone beter te leren kennen. Later kreeg ik het idee om mijn woonplaats vast te leggen uit de lucht. Dit heb ik een jaar lang kunnen doen, waarna ik eigenlijk alle locaties wel had gefilmd die interessant waren. Daarna ben ik gaan kijken of ik bijzondere momenten kon gaan vastleggen. Hierdoor ben je natuurlijk wel gebonden aan bepaalde datums, maar dit maakt het filmen wel weer een stuk interessanter en uitdagender."

Heb je nog een tip voor beginnende dronepiloten?

"Vlieg rustig en als het kan laag. Alleen hoge schots zijn niet altijd boeiend, dus zorg voor afwisseling. Als je een mooie video wilt produceren gaat er gewoon veel tijd zitten in de nabewerking. Het vinden van de juiste muziek bijvoorbeeld kan soms echt nog wel lastiger zijn dan je denkt, maar kan wel mega veel invloed hebben op je video. Natuurlijk kan je de lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Maar dit zijn dingen die ik ben tegengekomen bij het maken van mijn video's afgelopen twee jaar".

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Ik mag echt van geluk spreken dat ik in de twee jaar tijd dat ik nu vlieg nog nooit een crash heb gehad; afkloppen! Ik heb wel een keer een onvoorzichtige landing gehad op een tafel, waardoor de drone bijna op de grond viel. Ik was toen zo slim om met mijn handen de drone te pakken, terwijl de drone nog aan stond. AUW AUW AUW. Gelukkig heb ik enkel de propellers en wat pleisters hoeven te vervangen. Sindsdien land ik de drone ook nooit meer op de grond of op een tafel, maar pak ik hem uit de lucht. Dit is echt een aanrader!"

Roy Visser over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Kun je iets vertellen over jouw genomineerde dronevideo?

"Dit was mijn eerste drone video in het buitenland. Het was dus even spannend of alles goed zou gaan op de luchthaven. Na wat rondvragen was dit gelukkig allemaal geen probleem en kon de drone mee op reis. Geweldig om je vakantie op een nieuwe manier vast te kunnen leggen, want het levert onvergetelijke herinneringen op!"

Waarom was je in Sicilië?

"Ik was daar op vakantie, samen met mijn vriendin heb ik een auto gehuurd en zijn we het hele eiland rondgereden. Dit was onze eerste vakantie in de vorm van een roadtrip".

Welke locaties in Sicilië heb je gefilmd met je drone?

"Ik heb op de volgende locaties gefilmd: Erice, Pollina, Cefalä, Isola Bella, Taormina, Catania, Spiaggia del Bue Marino and Spiaggia Kafara."

Waarom heb je voor deze locaties gekozen?

"Dit waren naar ons idee de mooiste locaties van Sicilië. We hebben elke avond in ons huisje bekeken waar we de volgende dag naar toe zouden gaan."

Met behulp van welk programma heb je de video gemonteerd?

"Ik monteer altijd in Adobe Première Pro."

Ben je blij met het resultaat van de video?

"Absoluut! Het moest een vrolijke vakantie video geworden. Samen met mijn vriendin heb ik dan ook gekozen voor een toepasselijk nummer, die soms letterlijk beschrijft wat het beeld laat zien".

Welke drone heb je gebruikt voor het maken van de genomineerde video?

"DJI Phantom 4."

Waren er bijzondere omstandigheden tijdens het maken van de video?

"Tijdens mijn laatste dag op Sicilië werd mijn drone door een groep vogels aangevallen. Ik was een rots aan het filmen in de vorm van een boot. Toen ik wat lager ging vliegen vlogen de vogels rakelings langs mijn drone om de jonkies te beschermen. Meteen de sportmodus aangezet en teruggevlogen."

Maakte je gebruik van bepaalde accessoires bij het maken van de video?

"Ik heb geen accessoires gebruikt, puur natuur!"

Roy Visser over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Je bent voor de eerste keer genomineerd voor een Drone Award. Hoe vind je dat?

"Onwijs gaaf natuurlijk. Ik zei het tijdens de vakantie voor de grap tegen mijn vriendin 'het zal toch wel gaaf zijn als dit een nominatie oplevert'... en dan gebeurt het ook echt!"

Waarom vind je dat jouw drone video een Drone Award moet winnen?

"Altijd lastig om te zeggen over je eigen video! Ik denk dat deze video goed laat zien dat een vakantie zo avontuurlijk kan zijn als je zelf wilt en dat een drone de (na)beleving van de vakantie naar een nog hoger niveau tilt. Ook hoop ik natuurlijk dat iedereen die stemt kan zien, dat deze video Sicilië op haar mooist laat zien en dat er goed is gevlogen en gemonteerd. Dit alles moet gewoon resulteren in dé drone video van het jaar!"

Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen gaan stemmen op jouw video?

"Uiteraard ga ik dit geweldige nieuws delen via mijn eigen netwerk, maar ik vind dat iedereen moet stemmen op de video die hij of zij het mooiste vind. Ik vind deze nominatie al enorm waardevol en ik denk dat mijn video het zwaarste werk voor me moet doen om iedereen ervan te overtuigen dat deze video een stem verdient!"

Roy Visser over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Tot en met 30 november kun je stemmen op Roy voor de Drone Awards 2016. Stemmen kan via: www.droneawards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie