Domino’s Pizza heeft gisteren aangekondigd dat ze in Nieuw Zeeland pizza’s gaan bezorgen met drones. De drones vliegen 30 km/u en kunnen op dit moment binnen een straal van 1.5 kilometer rond het filiaal van Domino’s Pizza in Whangaparaoa pizza’s bezorgen. De technologie achter de Domino’s drones is ontwikkeld door het bekende bedrijf Flirtey.

Domino’s Pizza bezorging

Domino’s Pizza heeft gisteren aangekondigd dat alle inwoners in de stad Whangaparaoa in Nieuw-Zeeland pizza’s bezorgd kunnen krijgen door middel van drones. Het bedrijf vertelt dat, na het uitvoerig testen van de drones afgelopen zomer, de pizza bezorgdrones klaar zijn om ingezet te worden voor levering aan consumenten. Klanten kunnen gebruik maken van de drone-service door deze bezorgoptie aan te vinken tijdens het online bestelproces.

Domino en Flirty beginnen eerste pizza dronebezorgservice

Pizza bezorgdrones

De drones vliegen 30 km/u en kunnen op dit moment binnen een straal van 1.5 kilometer rond het filiaal van Domino’s Pizza in Whangaparaoa pizza’s bezorgen. Echter kunnen alleen consumenten met een “grote” achtertuin gebruik maken van de service. Zo kan de drone zorgvuldig de pizza bezorgen en kan Domino’s er zeker van zijn dat de pizza goed aankomt Het doel van Domino’s is om uiteindelijk binnen een straal van 10 kilometer rond elk filiaal te bezorgen en alle bezorgtijden te verkorten naar 10 minuten. Verder moet het in de toekomst ook mogelijk worden voor consumenten met een minder grote achtertuin om gebruik te maken van de service.

Flirtey als partner

De technologie achter de Domino’s drones is ontwikkeld door Flirtey, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de eerste dronelevering in de VS. Flirtey is al langer bezig met het bezorgen van producten in Nieuw Zeeland, maar is sinds afgelopen zomer gaan samenwerken met Domino’s Pizza. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het inladen van de pizza’s en zorgt ervoor dat de drones in de lucht blijven.

1 Reacties

  1. Mariet

    Super! Laat ze nu vaker vliegen en bestel je pizza met flinke korting dmv https://www.spydeals.nl/dominos/kortingscode !

Plaats een reactie