De Amerikaanse drone- en softwarefabrikant 3D Robotics heeft besloten de focus op de bouwsector te leggen, dat maakte CEO Chris Anderson bekend. Met de nieuwe Site Scan software krijgt de bouwsector de technologie upgrade die zij nodig heeft.

Site Scan

3D Robotics werkt aan de Site Scan software die speciaal ontwikkeld wordt voor de bouwsector. Site Scan combineert het vliegen met drones met speciale software die de progressie van bouwprojecten monitort. Hierdoor worden potentiële problemen vanuit de licht direct waargenomen.

3D Robotics richt zich op de bouwsector

Softwareprogramma

De Site Scan is geïntegreerd in de 3D Robotics Solo drone. Daarbij kunnen bouw managers de Solo drone in een voorgeprogrammeerde vliegroute over de bouwplaats sturen waar hij met een hoge resolutie Sony camera foto's maakt. Wanneer de drone terug keert worden de afbeeldingen in de cloud geupload en wordt het automatisch verwerkt in het Autodesk softwareprogramma. De resultaten worden vervolgens op een duidelijke manier gecommuniceerd aan de bouw managers.

Professionele dronemarkt

3D Robotics richtte zich in het verleden al meer op de professionele dronemarkt met de 3DR X8+ drone. Met de 3DR Iris+ richtte het bedrijf zich voor het eerst echt op de consumenten. Deze drone werd uitgerust met een revolutionair auto-follow functie. Met de komst van de 3DR Solo Smart Drone dacht het bedrijf de markt pas écht te veroveren. Helaas vielen deze plannen in duigen nadat de drone werd uitgesteld en dronefabrikant DJI de nieuwe Phantom 3 series aankondigde.

3D Robotics richt zich op de bouwsector

3D Robotics

Inmiddels is het bedrijf flink ingekrimd en zijn zij van 350 man personeel naar 70 man gegaan. Ook Colin Guinn, het gezicht van 3D Robotics, verliet in september het bedrijf. Daarmee lijkt het erop dat de dronefabrikant zicht terug trekt van de consumenten markt.

Bron: San Francisco Chronicle

1 Reacties

  1. Dick rakhorst

    En die drones wil men dan verkopen aan de bouw waar zelfs het licht op het toilet nog een handbediende bedrade schakelaar heeft

Plaats een reactie