Intel staat op het punt om het bedrijf Movidius over te nemen. Movidius is bezig met het ontwikkelen van een processor waardoor drones en robots zelfstandig kunnen bewegen en hun omgeving in 3D kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat drones zelfstandig kunnen handelen in lastige situaties.

Movidius

Movidius is een startup bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van nieuwe technologie. Ondanks dat het bedrijf nog jong is levert het al technologie aan grote namen als Google, Lenovo en de bekende drone-fabrikant DJI.

Het startup bedrijf Movidius is al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van een vision processing unit (VPU). Volgens Movidius kan er door de combinatie van de VPU en de technologie van Intel machines worden gecreëerd met 3D zicht.

Drones

Dankzij de processor (VPU) kunnen drones in de toekomst 3D zien. Dit betekent dat de drones hun omgeving kunnen zien, begrijpen en op obstakels kunnen reageren. Op deze manier kan een drone zelfstandig handelen in lastige situaties.

Intel wil drones in 3D laten zien

Andere functies van de processor zijn ActiveTrack en TapFly. ActiveTrack houdt in dat een drone iemand kan detecteren en vervolgens kan volgen. TapFly is een nieuwe manier van het besturen van een drone. Hier is het de bedoeling dat de bestuurder op een scherm aanklikt waar de drone heen moet gaan.

Toekomst

Intel vertelt "Wanneer een apparaat zijn omgeving kan begrijpen en erop kan reageren, zullen er totaal nieuwe en onbekende oplossingen ontstaan". Het bedrijf voorspelt daarom ook dat in 2020 ongeveer 50 miljard machines gebruik maken van de 3D-zicht technologie. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door processors van Movidius. Het is al algemeen bekend dat Intel intensief bezig is met drones, afgelopen april werdt bekent dat de fabrikant een ontwikkelbord voor zelfbouwdrones heeft ontwikkeld.

0 Reacties

    Plaats een reactie