Het gezicht van 3D Robotics, Colin Guinn, heeft bekend gemaakt de Amerikaanse drone fabrikant te verlaten. De voormalig CEO van DJI werkte tussen 2014 en 2016 voor het Amerikaanse 3DR en hielp mee om de 3D Robotics Solo smart drone tot een succes te maken.

Colin Guinn

Colin Guinn heeft bekendgemaakt om 3D Robotics te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De werkzaamheden bij 3D Robotics gaan volgens Guinn gewoon door zoals gebruikelijk. Ook vertelt Guinn dat 3DR werkt een speciale Site Scan software waarmee nieuwe kansen ontstaan voor de 3D Robotics Solo drone in de commerciële sector.

Colin Guinn verlaat 3D Robotics

3D Robotics Solo smartdrone

3D Robotics presenteerde in april 2015 de eerste smart drone onder de naam Solo. De drone moest de concurrentie aangaan met de Chinese dronebouwer DJI. De Solo drone beschikt over verschillende slimme vliegmodi waardoor het vliegen en filmen met een drone zeer eenvoudig is. De drones zijn uitgerust met een 3-assige gimbal waar een GoPro actiecamera in past. In Europa kwam de Solo drone niet echt uit de voeten, maar in Amerika vloog deze drone wel over de toonbank.

Concurrentie

Toch kon 3D Robotics de concurrentie met DJI niet aan. DJI lanceerde dezelfde maand de DJI Phantom 3 serie. Deze drone was minstens zo eenvoudig te besturen en werd daarnaast standaard voorzien van een 4K camera. Met een betere prijs dan de 3D Robotics Solo drone was het voor de Amerikanen moeilijk tegen te concurreren. Inmiddels heeft de Chinese dronefabrikant DJI alweer een DJI Phantom 4 uitgebracht met obstakelontwijking.

Colin Guinn verlaat 3D Robotics

0 Reacties

    Plaats een reactie