Het Haagse bedrijf Robin Radar Systems is gespecialiseerd in de ontwikkeling van radarsystemen die kleine doelen zoals drones detecteert. Het bedrijf staat op de 2e plaats van het MKB Innovatie Top 100 van 2016. De lijst wordt jaarlijks gepresenteert door de Kamer van Koophandel.

Nominatie

In juli kreeg Robin Radar Systems te horen dat zij genomineerd waren voor een plek in de top 100 van meest innovatieve bedrijven van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Robin Radar Systems is genomineerd omdat zij werken aan een speciale detectieradar waarmee drones opgespoord worden. Vandaag werd bekend zelfs tweede staat in de top 100.

Detectiesysteem

Robin Radar Systems werkt aan geavanceerde detectiesystemen voor kleine objecten in de lucht. Het systeem is uniek doordat het vogels van drones kan onderscheiden. Door slimme software algoritmes en geavanceerde doppler technieken herkent het systeem de rotorbladen van een drone. Zelfs de meest geavanceerde militaire radars beschikken niet over deze techniek.

2e prijs voor Robin Radar Systems bij MKB Innovatie Top 100 2016

Populariteit

Door de toenemende populariteit van drones neemt ook het risico op gevaarlijke situaties toe. Er is hierdoor dus automatisch ook een stijging in de vraag naar systemen die drones kunnen opsporen en mogelijk ook uit de lucht kunnen halen.

Bron: MKB Innovatie top 100 2016

0 Reacties

    Plaats een reactie