Dronefabrikant DJI heeft door middel van een software update nieuwe no-fly zones ingesteld rond olympische stadions in Brazilië. Dit hebben zij gedaan naar aanleiding van het verzoek van de Braziliaanse autoriteiten.

Olympische Spelen

De tijdelijke no-fly zones in Rio de Janeiro, São Paulo en andere Braziliaanse steden geldt tot het eind van de spelen. DJI drones kunnen in dit gebied tot 21 augustus niet opstijgen en vliegen.

Luchtruim

De coördinatie van de no-fly zones zijn ingesteld in opdracht van het Braziliaanse leger. Zij zijn verantwoordelijk voor de bescherming van het luchtruim tijdens de spelen. Er zijn in totaal elf no-fly zones opgesteld. Zes in Rio de Janeiro en een zone in São Paula, Brasilia, Belo Horizonte, Manuas en Salvador.

Evenementen

Het is niet de eerste keer dat DJI tijdelijke no-fly zones ingesteld voor evenementen. Zo werden DJI drones ook al aan de grond gelaten tijdens de G7 in Japan en tijdens het EK voetbal in Frankrijk.

Geofence

Met het oog op de veiligheid introduceerde dronefabrikant DJI in januari 2016 het nieuwe realtime geofencing systeem. Hierdoor kunnen drones beperkt worden tot vliegen in tijdelijke no-fly zones.

DJI stelt tijdelijke no-fly zones in rond Olympische stadions

Bron: DJI

0 Reacties

    Plaats een reactie