Dronefabrikant DJI presenteerde vandaag de nieuwe Zenmuse Z3 camera. Deze camera beschikt over een zoomfunctie en filmt net als zijn voorganger, de Zenmuse X3, in 4K ultraHD resolutie.

Optisch en digitaal zoomen

De nieuwe Zenmuse Z3 camera kan tot 7x zoomen waarvan 3.5x een optische zoom is. Het overige wordt digitaal vergroot. Deze upgrade van de X3 is zeer interessant voor filmmakers en voor industriële applicaties zoals inspecties en landmetingen.

DJI presenteert de nieuwe Zenmuse Z3 camera met zoom functie

Drones

De Zenmuse Z3 is compitabel met de DJI Inspire 1, DJI Matrice 100 en de nieuwste DJI Matrice 600 drones. De camera is echter nog niet geschikt voor de handheld gimbal DJI Osmo. Naar verwachting zal een compatibel model voor de Osmo in augustus verschijnen.

Zenmuse Z3

De DJI Zenmuse Z3 filmt met 30fps in 4K ultraHD resolutie. Foto's maakt hij met de 12 megapixel camera. De kwaliteit is hetzelfde als zijn voorganger de Zenmuse X3.

DJI presenteert de nieuwe Zenmuse Z3 camera met zoom functie

Zoomen

Het grote verschil met zijn voorganger is dus dat het met deze camera mogelijk is om in te zoomen. In de DJI GO app kan de gebruiker door te swipen in- en uitzoomen.

Nieuwe trend

Het lijkt er op dat de zoomfunctie een nieuwe trend wordt op het gebied van drones. Zo kondigde fabrikant Walkera vorige week de nieuwe Walkera Voyager 4 drone met optische zoom aan. Het is dan ook wachten tot DJI ook de Zenmuse X5 en X5R een upgrade gaat geven.

DJI presenteert de nieuwe Zenmuse Z3 camera met zoom functie

0 Reacties

    Plaats een reactie