Het bedrijf Robin Radar Systems uit Den Haag staat in de lijst van de 100 meest innovatieve bedrijven van de Kamer van Koophandel. Op 29 september 2016, tijdens de Dag van de Innovatie, wordt de ranking bekend gemaakt.

MKB Innovatie top 100

Jaarlijks presenteert de Kamer van Koophandel de MKB Innovatie top 100. Deze lijst bevat namen van de 100 meest innovatieve bedrijven van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dit jaar staat Robin Radar Systems op de lijst omdat zij werken aan een speciale detectieradar voor drones.

Bedrijf achter Drone Detectie Systeem in top 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland

Robin Radar Systems

Robin Radar Systems is gespecialiseerd in radarsystemen die kleine doelen detecteert. De Drone Detectie Radar van het bedrijf is in staat om drones van vogels te onderscheiden. Met slimme software algoritmes en geavanceerde doppler technieken herkent het systeem de rotorbladen van een drone. Dit is een eigenschap waarover zelfs militaire raders niet beschikken.

Drone detectie

De Drone Detectie Radar wordt door Robin Radar Systems in opdracht van het Ministerie van Justitie gemaakt. Door de toenemende populariteit van drones en daarbij de groei in aantal incidenten is ook de vraag naar detectie-apparatuur aan het groeien.

0 Reacties

    Plaats een reactie