De man die vorig jaar zijn drone crashte in de tuin van het Witte Huis in Washington D.C., is voor de tweede keer staande gehouden aangezien hij vloog met zijn drone in Washington D.C. waar dit niet was toegestaan.

White House

De 50-jarige dronepiloot Howard Solomon III uit Washington zorgde vorig jaar voor veel opschudding toen hij zijn drone crashte in de tuin van de ambtswoning van president Obama.

Dronepiloot van drone-crash in tuin van Witte Huis voor tweede keer gepakt met drone

Politie

De politie van Washington D.C. bracht maandag naar buiten dat zij de bewuste dronepiloot hebben staande gehouden nadat een politie-helikopter omstreek 20:30 uur een Yuneec Typhoon Q500+ drone zag vliegen boven het Anacostia Park. De man heeft een boete gekregen van 85 dollar en zijn dure drone is in beslag genomen.

Vliegverbod

Naast het feit dat het verboden is te vliegen in National Parks, geldt voor Washington D.C. een totaal vliegverbod.

Dronepiloot van drone-crash in tuin van Witte Huis voor tweede keer gepakt met drone

No Fly Zones

Naar aanleiding van het eerste incident, namen enkele dronefabrikanten, zoals DJI, direct maatregelen door Washington D.C. als No Fly Zone op te nemen in hun database met verboden gebieden. Dit verklaart wellicht waarom de bewuste piloot nu met een Yuneec drone vloog. Bij het incident in de tuin van het Witte Huis was namelijk een Phantom 2 drone betrokken. Momenteel lijkt Yuneec's database met verboden gebieden nog niet zo uitgebreid als die van concurrent DJI, dit bleek recentelijk ook uit enkel testen rondom luchthaven Schiphol. Navraag bij Yuneec leert dat het bedrijf hard werkt om hun database met No Fly Zones uit te breiden en te optimaliseren.

0 Reacties

    Plaats een reactie