Yuneec behaalt een primeur; ze gaan namelijk in de eerste helft van 2016 de eerste consumentendrone op de markt brengen die in staat is om obstakels te vermijden. De Yuneec Typhoon H, zo gaat de drone heten, kan door middel van ultrasonic proximity detection obstakels herkennen en vermijden. De Typhoon H beschikt over veel functionaliteiten en moet de concurrentie aangaan met de populaire Inspire 1 van DJI.

Obstakels vermijden

Yuneec gaat in de eerste helft van 2016 een hexacopter drone op de markt brengen die in staat is om obstakels te vermijden. Deze drone zal onder de naam; Yuneec Typhoon H de markt betreden. Door middel van ultrasonic proximity detection is hij in staat om grote objecten te vermijden. yuneec-typhoon-h-obstakel-vermijdende-drone-615x350yuneec-typhoon-h-obstakel-vermijdende-drone-615x350

Uitbreiding

Ter uitbreiding wordt in de toekomst nog een module met een een Intel RealSense-camera beschikbaar gesteld, die ervoor moet zorgen dat de omgeving nog beter in beeld gebracht kan worden. Dat er een module van Intel aan de drone wordt toegevoegd is niet vreemd, aangezien Intel in 2015 meer dan $50 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in dronefabrikant Yuneec. Door de module is het nóg eenvoudiger voor de Typhoon H om obstakels te vermijden. Ook moet er nog een module komen die de mogelijkheid tot het gebruiken van infrarood aanbiedt.

Functionaliteiten

De Typhoon H is een zesarmige multicopter die beschikt over de Yuneec CGO3+ camera. Deze camera is in staat om 360 graden video's te maken in een 4K-resolutie. Hij beschikt daarnaast over een 12 megapixel camera. De Typhoon H bevat ten slotte ook nog een inklapbaar landingsgestel en een failsafesysteem. Met dit systeem valt de drone niet te pletter wanneer de motor uitvalt, maar hij landt veilig op de grond.

Features

Om veiligheid te garanderen biedt de Typhoon H ondersteuning voor geo-fencing, en is er een Low-battery Return Home functie aan de drone toegevoegd. Hierdoor wordt het obstakelvermijdende vliegtuigje geweerd uit verboden gebieden, en vliegt de drone automatisch terug naar een van tevoren vastgestelde plek indien hij een laag accuniveau bereikt.

Het pakket

Voor een prijs van 1.799 dollar ontvang je de Yuneec Typhoon H, inclusief de ST16-controller. Deze controller beschikt over een geïntegreerd 7 inch scherm met een 720p-resolutie. Met deze prijs concurreert de Typhoon H met de immens populaire Inspire 1 van DJI. De Typhoon H is echter nog een stuk goedkoper.

1 Reacties

  1. Dji phantom 4 hexaclone

    dit is gewoon de software en hardware van dji die gestolen is Dit is echt niet de eerste obstakel vermijdende Drone De techniek de deze hexa nu gebruikt Gebruikte mijn parrot 2 jaar geleden al De dji phantom 4 die al gebruikmaakt Van camera positioning heeft een veel beter beveiliging als het om obstakels vermijden gaat alle aspecten van deze Drone op de 360 cam na linke terug vinden in de dji phantom 4

Plaats een reactie