De CES is inmiddels achter de rug. De afgelopen editie heeft meer dan ooit een aantal prachtige nieuwe drone applicaties getoond. Van een ontwijksysteem van de Yuneec Typhoon H tot de Ehang éénpersoons octocopter. De Amerikaanse drone fabrikant 3D Robotics is tijdens de CES niet met groot nieuws naar buiten gekomen. Wel heeft de fabrikant een aantal nieuwe accessoires aangekondigd.

Parachute

3D Robotics heeft een parachute ontwikkeld die open gaat wanneer hij waarneemt dat de Solo drone op onveilige snelheid in hoogte afneemt. De parachute weegt ongeveer 250 gram waardoor je wel 3 minuten van je vliegtijd inlevert, maar dit is het zeker waard als die je dure drone kan redden. 3d-robotics-solo-drone-parachute-uitbreiding-mogelijkheden-multi-point-cable-cam-free-look-kodak-360-camera-ces-20163d-robotics-solo-drone-parachute-uitbreiding-mogelijkheden-multi-point-cable-cam-free-look-kodak-360-camera-ces-2016

360 graden camera

Naast de parachute richt 3D Robotics zich ook op de opkomst van virtual reality. Door een samenwerking met Kodak aan te gaan is de 3D Robotics Solo binnenkort ook uit te rusten met de Kodak Pixpro SP360. Deze camera kan aan zowel de boven- als onderkant van de drone bevestigd worden. De software van de drone kan de beelden van de twee camera’s direct aan elkaar verbinden. Hierdoor kijk je vrij om je heen door middel van een virtual reality bril terwijl de drone door de lucht vliegt. 3d-robotics-solo-drone-kodak-360-camera-uitbreiding-mogelijkheden-multi-point-cable-cam-free-look-parachute-ces-20163d-robotics-solo-drone-kodak-360-camera-uitbreiding-mogelijkheden-multi-point-cable-cam-free-look-parachute-ces-2016

Verkoop in 2016

3D Robotics belooft dat zowel de parachute als de Kodak 360 graden camera in 2016 verkocht worden. Over de prijzen heeft de fabrikant nog geen uitspraken gedaan. Software updates Naast de twee accessoires voor de 3D Robotics Solo drone, heeft de fabrikant ook nog enkele softwarematige verbeteringen doorgevoerd waardoor het maken van een drone video naar een hoger level getild kan worden. De nieuwe functies heten multi-point cable cam en Free Look en zullen binnen ongeveer twee maanden via de Solo app beschikbaar zijn.

Multi-point cable cam

De 3D Robotics Solo beschikt al vanaf de eerste dag over de functie cable cam. In deze vliegmodus teken je een rechte streep op de kaart waarna de drone dit traject aflegt. Met multi-point cable cam is het mogelijk om de drone via verschillende punten te laten vliegen. Hierdoor hoeft de drone niet meer in een rechte lijn te vliegen maar kan hij een ingestelde route volgen. Onderweg heb je de volledige controle over de camera.

Free Look

Naast de multi-point cable cam funcite lanceert de fabrikant dus ook de Free Look vliegmodus. In deze vliegmodus stel je de drone in op de auto-follow functie. Het enige verschil is dat de camera niet persé volgt, maar dat jij de controle overneemt van de camera. Hierdoor kan je de focus leggen op het maken van de perfecte shots in plaats van je zorgen te maken over het besturen van de drone.

1 Reacties

  1. LArs04

    Ja dan is die alsnog niet zo goed als een Phantom en nog stukken duurder ook. Ze moeten nog veel updates doen en in prijs zakken wil deze drone interessant worden. Ook vision positioning moet je nog een losse module voor aanschaffen

Plaats een reactie