Vliegen met drones in de winter kan erg leuk zijn, maar vliegen bij koude temperaturen kan er ook voor zorgen dat je drone onverwachts uit de lucht komt vallen. Het is dan ook belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer je toch besluit een winterse vlucht met je drone te maken.

LiPo

Drones krijgen hun stroom van LiPo accu’s. Dezelfde accu’s die ook gebruikt worden in de meeste hedendaagse smartphones. Deze accu’s zijn gevoelig voor omgevingstemperaturen die ervoor kunnen zorgen dat de accu plotseling snel leeg raakt. Wanneer een drone met een LiPo accu wordt blootgesteld aan kou onder de 15°C of aan zeer warme temperaturen, dan zakt het voltage dat de accu af geeft. dji-phantom-batterij-tips-voor-veilig-vliegen-bij-koude-temperaturen-2015dji-phantom-batterij-tips-voor-veilig-vliegen-bij-koude-temperaturen-2015

Catastrofale gevolgen

Door de plotselinge daling in het voltage verliest de accu kracht en dit kan catastrofale gevolgen hebben tijdens het vliegen van je drone. Het kan ervoor zorgen dat de motoren niet goed meer draaien waardoor de drone uit de lucht komt vallen. Met de slimme accu’s van DJI loop je zelfs het risico dat de accu uit veiligheid uitschakelt. Wanneer dit zich voor doet komt de drone acuut uit de lucht vallen.

Smartphone

De meeste smartphones met LiPo accu’s hebben ook een dergelijk veiligheidssysteem. De meeste zullen dit vooral herkenning bij oververhitting van de telefoon. De telefoon moet dan eerst afkoelen voor hij weer gebruikt kan worden. iphone-oververhitting-dji-phantom-inspire-drones-quadcopter-winter-vliegen-kou-gevaarlijk-veiligheidstips-2015iphone-oververhitting-dji-phantom-inspire-drones-quadcopter-winter-vliegen-kou-gevaarlijk-veiligheidstips-2015

Waarschuwing

Drone fabrikant DJI waarschuwt gebruikers van de DJI drones om je goed voor te bereiden op een vlucht in de kou. Zij hebben al van meerdere DJI drone bestuurders gehoord dat zij problemen ervoeren met plotselinge dalingen in het batterij niveau, overbelasting van motoren en zelfs crashes.

Wat kan je doen bij vluchten in koude weersomstandigheden?

Wil je toch gaan vliegen ondanks de koude weersomstandigheden dan is het belangrijk dat je goed voorbereid aan je vlucht begint. Zorg dat je batterij volledig is opgeladen voor je gaat vliegen. Warm daarnaast de batterij voor de vlucht goed op. Dit kan je doen door een speciale batterij verwarmer of door de drone eerst op een lage hoogte te laten hoveren boven de grond.

0 Reacties

    Plaats een reactie